Φωτογραφία από διαστημικό σταθμό

Φωτογραφία από διαστημικό σταθμό
Η Ελλάδα από το διάστημα

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ on PhotoPeach Οι μαθητές γράφουν και ζωγραφίζουν για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο on PhotoPeach
Με την ευκαιρία της "ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ" , η οποία εφέτος ήταν την Τρίτη 10/2/2015, οι μαθητές των τάξεων Ε΄ και  ΣΤ΄ του σχολείου μας συμμετείχαν στον εορτασμό, αφού είχαμε γίνει και "Πρεσβευτές Ασφαλούς Διαδικτύου". 
 Παρακολούθησαν στις τάξεις τους τα βίντεο, που είχαν δημιουργηθεί ειδικά για να προβληθούν σε μαθητές και γενικά σε παιδιά και εφήβους της ηλικίας τους, με τους τίτλους: «Τα λέμε αργότερα Σάρα», «Δεν είσαι πάντα τόσο ανώνυμος, όσο νομίζεις», «Η μαγεία πίσω από τη μαγεία» και το «Παντοπωλείο».

Με το τέλος κάθε βίντεο οι μαθητές έγραφαν σε μεγάλα χαρτόνια τα συνθήματα ή τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την παρακολούθησή του. 
 Το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν αμείωτο κυρίως λόγω της αμεσότητας των βίντεο και των έντονων συναισθημάτων που δημιουργούσαν. Μπορούμε να συμπεράνουμε με βεβαιότητα ότι πέτυχαν το σκοπό τους να ενημερώσουν και να αφυπνίσουν. Στο τέλος τονίστηκε η σημασία της τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας και γενικά της άμεσης ενημέρωσης των γονέων και των δασκάλων όταν οι ίδιοι νιώσουν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο ή αντιμετωπίζουν απειλή. 

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ    Εδώ μπορείτε να βρείτε το σχολείο μας μεγαλώνοντας το χάρτη και ψάχνοντας στην περιοχή μας.
Διαβάζουμε από τη σελίδα του saferinternet.gr:
"Μπορείτε να μεγενθύνετε το χάρτη, έτσι ώστε να δείτε αναλυτικά τη διασπορά των πρεσβευτών μας σε όλη την Ελλάδα. Είναι χαρά μας να έχουμε και έναν πρεσβευτή μας στην Κύπρο. Κλικάροντας επάνω σε κάποιο αστέρι, θα λάβετε πληροφορίες για το φορέα και τα ονόματα των υπευθύνων".