Φωτογραφία από διαστημικό σταθμό

Φωτογραφία από διαστημικό σταθμό
Η Ελλάδα από το διάστημα

Σχολείο και Γειτονιά: ένα πρόγραμμα... πολλές ιδέες

Το σχολείο μας μαζί με το συστεγαζόμενο 27ο συμμετέχει τη φετινή σχολική χρονιά (2014-2015) στο πρόγραμμα: "Φροντίζω το σχολείο μου - Φροντίζω τη γειτονιά μου". Όλο το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Δήμο Αθηναίων.
Οι μαθητές εργάστηκαν αρκετούς μήνες, αναπτύσσοντας δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, δεξιότητες συνεργασίας, ομαδικότητα και πολλή πολλή φαντασία. Πρότειναν ιδέες για τη βελτίωση του σχολείου, των χώρων, της αυλής, των τάξεων. Ζωγράφισαν πώς θα ήθελαν "το σχολείο των ονείρων τους". Φρόντισαν τον κήπο, καθάρισαν την αυλή, έκαναν επισκέψεις στη γειτονιά της Κυψέλης, πήραν συνεντεύξεις, άκουσαν ιστορίες για την παλιά Κυψέλη από τους ανθρώπους που τις είχαν ζήσει, διάβασαν βιβλία, έφτιαξαν οδηγίες για τη φροντίδα των αδέσποτων,οργάνωσαν τις τάξεις τους, έβαλαν γλάστρες με λουλούδια παντού και γενικά ασχολήθηκαν με τα θέματα του περιβάλλοντος του σχολείου και της γειτονιάς.
Η πιο αξιόλογη δράση τους ήταν όταν παρουσίασαν την εξαιρετική δουλειά τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της Αθήνας, Κος Γιώργος Καμίνης, η δημοτική σύμβουλος της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Κα Ελένη Μεγαλοοικονόμου - Νάκου,  η οποία και μας στηρίζει σ' αυτή την προσπάθεια, οι γονείς των παιδιών και πολλοί δημότες. Όλες οι τάξεις και των δύο σχολείων συμμετείχαν με θεατρικά δρώμενα, με τραγούδια, ζωγραφιές, κατασκευές και πολλή ζωντάνια! Οι μαθητές ενθουσίασαν το κοινό με τον αυθορμητισμό τους και με τις δημιουργίες τους. Στο τέλος ο Δήμαρχος Κος Γιώργος Καμίνης ευχαρίστησε τους μαθητές για το παράδειγμα που μας έδωσαν, για τη συγκίνηση που δημιούργησαν σε όλο τον κόσμο, για την έμπνευση και την ικανότητά τους να παρακινούν τους μεγάλους για κάθε καλό.